Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ALL4FAMILY ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΖΩΗΣ ΖΗΚΟΣ ΚΟΝΤΗΣ πρ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Σύνδεσμος βίντεο https://youtu.be/DGIPtzU5VpY All 4 FAMILY ΠΡΟΣΩΠΑ, ΖΗΚΟΣ ΚΟΝΤΗΣ, Πρόεδρος της ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου   Λέμε συχν...

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΟΙΞΗ

Αγαπάτε τις μητέρες σας!!!
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ 
Της Σοφίας Διγενή-Κολιοτάση

«Το μέλλον και η συμπεριφορά ενός παιδιού είναι πάντοτε έργο της μητέρας του» είχε πει ο Μέγας Ναπολέων.
«Ό,τι είμαι, με έκανε η μητέρα μου» είχε πει ο Έρασμος. Τούτες οι σοφές κουβέντες, με τα τόσα μηνύματα, δίνουν το μέγεθος του ρόλου κάθε γυναίκας που γίνεται μάνα. «Η γυναίκα γνωρίζει αυτό που πολλοί άνθρωποι έχουν ξεχάσει: ότι η σημαντικότερη οικονομική και πνευματική μονάδα κάθε πολιτισμού εξακολουθεί να είναι η οικογένεια», γράφει η Clare Boothe-Luce

Για τους αρχαίους Έλληνες η μητέρα είναι η άνοιξη και όλα όσα υπάρχουν γύρω μας χάρη σε αυτήν. Είναι η χαρά, η ελπίδα, η σιγουριά μας. Είναι ότι μας γέννησε αλλά κι ότι μας έκανε ανθρώπους. Η μητέρα είναι το πρώτο πρόσωπο που θα αντικρύσει το νεογέννητο βρέφος και το ίδιο αυτό πρόσωπο θα καταβάλει τα μέγιστα στην αγωγή και κοινωνικοποίησή του.
Κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του Μάη η μητέρα γιορτάζει. Μέρα αφιερωμένη σε αυτό το σπουδαίο πρόσωπο στη ζωή του κάθε ανθρώπου! 

Η αγάπη της είναι το καύσιμο που μας ωθεί να καταφέρουμε το ακατόρθωτο. 
Αυτή η αγάπη ποτέ δεν παλιώνει! 
Ας αγαπάμε τις μητέρες μας λοιπόν. «Διότι δεν υπάρχει άλλος έρωτας αγνότερος και γλυκύτερος» κατά τον Ευριπίδη και όπως γράφει ο Ελύτης: «Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές»!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου