Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ALL4FAMILY ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΖΩΗΣ ΖΗΚΟΣ ΚΟΝΤΗΣ πρ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Σύνδεσμος βίντεο https://youtu.be/DGIPtzU5VpY All 4 FAMILY ΠΡΟΣΩΠΑ, ΖΗΚΟΣ ΚΟΝΤΗΣ, Πρόεδρος της ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου   Λέμε συχν...

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Τίποτε πια κάτω από το χαλί!

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
Τίποτε πια κάτω από το χαλί!
Γράφει η Σοφία Διγενή-Κολιοτάση
Βάλαμε λέξεις στους «τοίχους» μας, στα «παράθυρα» των συζητήσεών μας, στους τίτλους των ειδήσεων. Λέξεις με νοήματα αλλά κι ακατανόητες ταυτόχρονα: ρατσισμός, ομοφοβία, bullying, παιδεραστία, trafficking.
Ο 20χρονος νεαρός από την Κρήτη, που εξαφανίστηκε από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει βρεθεί, έπεσε θύμα bullying – εκφοβισμού από συσπουδαστές του, για άγνωστους λόγους. Άλλα παιδιά έχασαν τη ζωή τους εξ αιτίας σχολικού εκφοβισμού. Ο νόμος του φόβου επικρατεί σε πολλά σχολεία. Μάλιστα οι «δυνατοί» μπορεί να δρουν μεμονωμένα ή σε ομάδες.
 Ένας άνδρας, με ένα λευκό βανάκι, υπεράνω κάθε υποψίας από φίλους, γνωστούς και γείτονες, εδώ στην δυτική συνοικία, συνελήφθη από τις αρχές ως παιδεραστής. Ένας ακόμα... στη στοιβάδα των πολλών... από παλαιοτάτων χρόνων..., αφού και ο Αριστοτέλης μάς πληροφορεί, αποδοκιμάζοντας την παιδεραστία στα «Παιδικά», υπέπεσαν σε «θηριώδη διαστροφή».
Αφήσαμε τους μετανάστες, που ήρθαν να βρουν καταφύγιο στην χώρα μας, να βγουν και πάλι στους δρόμους και στις πλατείες, δηλώνοντας τόπο κατοικίας έναν δρόμο, για να ξαναζήσουμε εικόνες ρατσιστικής συμπεριφοράς αλλά και εξαθλίωσης σε φανάρια, παγκάκια και πάρκα.
Το trafficking, η παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων δεν έπαψε να πλήττει εδώ και χρόνια την κοινωνία μας. Είναι μία σύγχρονη μορφή δουλείας. Ένα σοβαρό έγκλημα που συνεπάγεται τη βάναυση και διαρκή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Για ποιό απ’ όλα αυτά να μιλήσω ξεχωριστά; Ο Πλούταρχος υποστήριζε ότι η εκπαιδευτική διαδικασία των νέων είναι το καλύτερο φάρμακο για την αποφυγή των «παιδικών». Τόνιζε δε πως η ευθύνη για τη διαδικασία αυτή είναι μοιρασμένη ανάμεσα στους γονείς και στους δασκάλους. Όλα αποτελούν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, που κυρίως οφείλονται στην έλλειψη παιδείας. Δεν πρέπει όμως να τα κρύβουμε όλα κάτω από το χαλί. Μιλήστε, ενημερωθείτε, αντισταθείτε στη βία σε όποια της μορφή. Δώστε τέλος στα πάθη των ανθρώπων!!! ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου