Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ALL4FAMILY ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΖΩΗΣ ΖΗΚΟΣ ΚΟΝΤΗΣ πρ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Σύνδεσμος βίντεο https://youtu.be/DGIPtzU5VpY All 4 FAMILY ΠΡΟΣΩΠΑ, ΖΗΚΟΣ ΚΟΝΤΗΣ, Πρόεδρος της ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου   Λέμε συχν...

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Απαιτούνται άμεσα μέτρα

Απαιτούνται άμεσα μέτρα
Την στήριξη «των συμπολιτών μας που υφίστανται κοινωνικό αποκλεισμό και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης από την ανθρωπιστική κρίση (τροφή, ρεύμα, νερό)» θέτει ως προτεραιότητα ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας από όσα ζητάει και περιμένει από την νέα κυβέρνηση.

Τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας παραμένουν

Τα αποτελέσματα των βουλευτικών αποτελεσμάτων είναι πρώτα απ’ όλα νίκη της Δημοκρατίας, νίκη του Ελληνικού λαού και το πρώτο βήμα για την ανάκτηση της αξιοπρέπειάς του, την δημιουργία συνθηκών αξιοκρατίας, Κράτους Κοινωνικής Πρόνοιας και Δικαίου. Τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας Κυβέρνησης το καταδεικνύουν.
Τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας παραμένουν και σήμερα τεράστια και απαιτούνται άμεσα μέτρα, πρώτα απ’ όλα για την στήριξη των συμπολιτών μας, που υφίστανται κοινωνικό αποκλεισμό και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης από την ανθρωπιστική κρίση (τροφή, ρεύμα, νερό).
Τα τερατώδη ποσοστά ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους και στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, δείχνουν την κατεύθυνση των άμεσων μέτρων που οφείλει η νέα κυβέρνηση να υλοποιήσει, σύμφωνα –άλλωστε– και με το προεκλογικό της πρόγραμμα. Οι αντίστοιχες πρωτοβουλίες της Περιφέρειας, θα συμβάλουν επίσης ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των φαινομένων των κοινωνικών αποκλεισμών.
Προτεραιότητες για την Δυτική Αθήνα παραμένουν η άμεση αντιμετώπιση των αναγκών αντιπλημμυρικών έργων και υποδομών, η διασφάλιση των ορεινών όγκων και η αναβάθμιση των αλσών και πάρκων (Τρίτση, Μπαρουτάδικο κ.λπ.), η δέσμευση και απόκτηση των εναπομεινάντων ελεύθερων χώρων. Η διατήρηση των ισοζυγίων πρασίνου στον Ελαιώνα, με την ολοκλήρωση των υποδομών και των δικτύων, την μετατροπή του σε κέντρο καινοτομίας και βιώσιμης ανάπτυξης, απαραίτητες παράλληλα, με πολεοδομικά εργαλεία και την απαγόρευση για την δημιουργία νέων πολυκαταστημάτων τύπου Mall, που διαλύουν τα τοπικά εμπορικά κέντρα. Επίσης, απαιτείται δέσμη ολοκληρωμένων παρεμβάσεων, αξιοποιώντας και ενισχύοντας διαθέσιμους πόρους (ΣΟΑΠ, ΠΕΠ, ΠΔΕ κ.λπ.) σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και η αναβάθμιση των Νοσοκομειακών χώρων της περιοχής, η ολοκληρωμένη συγκοινωνιακή μελέτη και η διασύνδεση, υπέργεια και υπόγεια, της περιφερειακής ενότητας, η πολιτιστική αναγέννηση, δικτύωση διεθνής και εθνική των πολιτιστικών χώρων και η ανάδειξη των τοπικών δημιουργών. Η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και των κοινωνικών υποδομών, αποτελούν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν σχεδιασμένα μέσα από διαδικασίες δημοκρατικού προγραμματισμού, όπου καθοριστικό ρόλο θα έχει η ενεργός συμμετοχή των πολιτών και η συνέργεια όλων των βαθμίδων Διοίκησης, με βάση την «αρχή της επικουρικότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου