Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ALL4FAMILY ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΖΩΗΣ ΖΗΚΟΣ ΚΟΝΤΗΣ πρ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Σύνδεσμος βίντεο https://youtu.be/DGIPtzU5VpY All 4 FAMILY ΠΡΟΣΩΠΑ, ΖΗΚΟΣ ΚΟΝΤΗΣ, Πρόεδρος της ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου   Λέμε συχν...

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Το Καφενείο χώρος που σου αλλάζει διάθεση

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

"Στη ζωή όλοι παίζουμε ρόλους όπως στο θέατρο, καλοπροαίρετα φυσικά, μαθαίνεις να απευθύνεσαι στη διαφορετικότητα των άλλων ..."

Συνέντευξη στην ΑλεξάνδραΤσιλιμπάρη



Υπάρχει ένας καφενές σε μια από τις γειτονιές της Πετρούπολης που έχει τη δική του ιστορία. Μπορεί να είναι κι αυτός χτισμένος με «το δάκρυ αυτών που μένουνε και περιμένουμε, να ακούει όλο τα ίδια και τα ίδια» όπως λένε και οι στίχοι του Λευτέρη Παπαδόπουλου, αλλά είναι κι ένας χώρος συνάντησης και επικοινωνίας.
 «Είναι γνωστό πως οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας πάσχουν από κοινωνική απομόνωση, απώλεια της αυτονομίας, έλλειψη ενδιαφερόντων μετά τη σύνταξη, μοναξιά και οικονομικές δυσκολίες. Όλα αυτά τους οδηγούν σε αλλαγή τρόπου ζωής αλλά και πολλές φορές σε κατάθλιψη…» μας είπε ο κ. Σταύρος Σταθόπουλος, ιδιοκτήτης του φιλικού Καφενείου-μεζεδοπωλείου  «Ο Σταύρος», στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 70, στην Πετρούπολη.




Γεννήθηκε στο Αγρίνιο και έζησε εκεί μέχρι τα 19 του χρόνια. Το 1979 εγκαταστάθηκε στην Πετρούπολη που δεν την αλλάζει με κανένα άλλο προάστιο, όπως μας είπε. Έχει τρεις υπέροχες κόρες, η μία είναι υπαστυνόμος, η άλλη λογίστρια και η τελευταία βρεφονηπιαγωγός. Είναι ένας χαρούμενος άνθρωπος και ένας ευτυχισμένος πατέρας.


Συμπληρώνει το εισόδημά του και τη ζωή των θαμώνων

Μιλήσαμε μαζί του και μας εντυπωσίασε ο τρόπος που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους που πηγαίνουν στο μαγαζί του. Από το 2009 που το λειτουργεί, έχει πλέον θαμώνες, είναι ένας ζεστός χώρος, ένα οικείο και φιλικό στέκι για πολλούς συνταξιούχους αλλά και νέους που θέλουν να περάσουν καλά από τις πρωινές ώρες μέχρι το βράδυ, με ένα καφέ, ποτό, μπύρα, αλλά και εξαιρετικό φαγητό που φτιάχνει με μεράκι ο ίδιος ο κ. Σταύρος.
Είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Εκτός από το καφε-μεζεδοπωλείο, έχει μία εταιρία καθαρισμού κτιρίων την οποία άνοιξε το 1986 κι από τότε λειτουργεί για τον καθαρισμό και τη συντήρηση γραφείων, εταιριών και άλλων χώρων.
«Η εταιρία καθαρισμού που έχω, υπάρχει ως κύριο επάγγελμα για το εισόδημά μου, το καφενείο το λειτουργώ ως συμπλήρωμα του εισοδήματός μου, όμως θέλω να τονίσω, πως εδώ μέσα ζω τις καλλίτερες στιγμές μου, χαλαρώνω, μπορώ να πω ότι αυτό το μαγαζί είναι η ζωή μου. Μου αρέσει να προσφέρω ζωή στην τρίτη ηλικία, συγκινούμαι μαζί τους γιατί είναι σαν παιδιά, τους αγαπάω, αστειεύομαι μαζί τους, τους σέβομαι, μπορώ να κατανοήσω τη μοναξιά τους, την απόλυτη ανάγκη τους για επικοινωνία. Εδώ μέσα μπορεί και ο πιο φτωχός συνταξιούχος, με ένα ευρώ, πίνοντας καφέ, να περάσει τρεις-τέσσερις ώρες βλέποντας ποδόσφαιρο, ειδήσεις, παίζοντας τάβλι, ή να επικοινωνήσει με άλλους θαμώνες μιλώντας για οποιοδήποτε θέμα. Έχω βέβαια και πολλούς νέους ανθρώπους που μπορούν να καθίσουν στη μπάρα, ν’ ακούσουν μουσική και απολαύσουν το ποτό τους ή τα μεζεδάκια που ετοιμάζω…»
 Ο κ. Σταύρος λατρεύει τη μαγειρική, «…ζωγραφίζω επάνω στο φαγητό που δημιουργώ…» μας είπε και όσον αφορά στα υλικά του, δεν συμβιβάζεται με την κακή ποιότητα, χρησιμοποιεί ό,τι καλύτερο χωρίς να τον ενδιαφέρει το κόστος. Οι δημιουργίες του είναι ιδιαίτερες και έχει αποδείξει αυτά τα έξη χρόνια που λειτουργεί τον χώρο του, πως τα συγκεκριμένα φαγητά δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο μαγαζί.
«…με την πάροδο των χρόνων και με την αγάπη που έχω για την επικοινωνία με τους ανθρώπους, έμαθα να συμπεριφέρομαι ανάλογα στους πελάτες μου και έτσι κανείς δεν φεύγει από το μαγαζί μου δυσαρεστημένος. Στη ζωή όλοι παίζουμε ρόλους όπως στο θέατρο, καλοπροαίρετα φυσικά, μαθαίνεις να απευθύνεσαι στη διαφορετικότητα των άλλων γιατί κι εσύ είσαι διαφορετικός και θέλεις οι άλλοι να σου φέρονται με τον ίδιο τρόπο…»
Είναι από τους λίγους επιχειρηματίες που δεν βλέπουν τον πελάτη ως ευρώ. «…γνωρίζω πως μετά τις 20 – 22 κάθε μήνα, λιγοστεύουν τα χρήματα κάποιων, όταν καταλάβω πως υπάρχει τέτοιο θέμα, με μεγάλη μου χαρά, βρίσκω τρόπο με διακριτικότητα να κεράσω ένα καφέ ένα ποτό, ή οτιδήποτε άλλο…» μας λέει και μας εντυπωσιάζει με τη διάθεσή του για προσφορά, με την αλήθεια και την ευθύτητα του χαρακτήρα του.
Ένας άλλος λόγος για την επιτυχία του μαγαζιού του, είναι πως στο χώρο του μπορούν να πάνε και γυναίκες μόνες τους ή ακόμη οικογένειες με τα παιδιά τους. Κατάφερε με το σεβασμό που αντιμετωπίζει γενικότερα τον άνθρωπο, να έχει ποιότητα στην πελατεία του.

                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου